Mivel a mai világban már lehetetlen e nélkül meglenni, oldalunk kizárólag statisztikai célokból harmadik féltől származó COOKIE-kat használ.
Ezekkel nem fogunk visszaélni.
ELFOGADOM

Az IntelliJ IDEA, a PHPStorm és a ReSharper magyarországi otthona!

JetBrains PyCharm

PyCharm logo

A PyCharm IDE teljes eszköztárát kínálja a produktív fejlesztésnek a Pythonnal dolgozó programozók részére. Emellett a fejlesztői környezet magas szintű webes eszközökkel is rendelkezik a Django keretrendszerben.

pycharm illusztráció

ÁTTEKINTÉS

A többi JetBrains IDÉ-hez hasonlóan, a PyCharm is olyan szerkesztővel rendelkezik, amely képes értelmezni a Python specifikációkat, és számos, a produktivitást segítő funkcióval van felszerelve. Kódkiegészítés, refactoring, autoimport, stb. A fejlett analizáló rutinoknak köszönhetően a PyCharm egy olyan nagy teljesítményű eszköz, melyet ugyanolyan eredményességgel használhatnak a profi Python fejlesztők és a technológiával még csak most ismerkedők.

ELŐNYÖK

  • Coding Assistance - Okos és konfigurálható szerkesztő kódkiegészítéssel, snippetekkel és különböző célakciókkal.
  • Kódanalizálás - Menet közbeni hibakeresés, hibakiemelés, intelligens vizsgálatok, és kattintásra javaslatok a kód jobbá tétele érdekében.
  • Gyors navigáció az egyik fájltól a másikig, a metódustól a deklarációig, és keresés a teljes hierarchiában.
  • Python Refactoring - A teljes projektre vonatkozó műveletek és a refactoring is fájdalommentesen végezhetők el.
  • Webfejlesztés Djangóval - Még gyorsabbá tehetjük a fejlesztés menetét a Django keretrendszer tökéletes HTML, CSS és JavaScript szerkesztő funkcióival.
  • Verziókövetés Check-in, check-out, diffek áttekintése, merge egy egységes VCS felhasználói felületen.
  • A teszt fájlokat, egyszerű, szimpla teszt osztályokat, eljárásokat vagy az összes tesztet egy külön mappában futtathatjuk le. Az eredmények egy speciális, grafikus felületen jelennek meg, statisztikai adatokkal megtámogatva.
  • Google App Engine támogatás.
  • Személyre szabható és bővíthető munkaterület beépített Textmate, NetBeans, Eclipse & Emacs billentyűzet sémákkal és Vi/Vim emulációs pluginnal.

FUNKCIÓK

Intelligens kódszerkesztő: A PyCharm okos kódszerkesztője első osztályú támogatást kínál a Python, a JavaScript, a CoffeeScript, a TypeScript, a CSS és egyéb népszerű nyelvek részére. Használjuk ki a nyelv érzékeny kódkiegészítés, a hibakeresés és a menet közbeni javítás által kínált előnyöket.

Gyorsabb hibakereső A Python 3.6 hibakeresés negyvenszer gyorsabb lett! A Python 3.6 számos olyan funkcióval rendelkezik, melyek radikális mértékben képesek megnövelni a PyCharm hibakereső teljesítményét. A készülő projekt egy korábbi Python verzió alatt készült? Nem probléma. A 3.6 előtt Python verziók esetében is elérhető akár a kétszeres sebesség.


Új és fejlettebb tesztek A PyCharm képes alkalmazni a TeamCity AP-t a tesztelések futtatására, ami azt jelenti, hogy a teszt konfigurációk konzisztensek maradnak az IDE és a CI buildek között. Így lehetségessé vált a natív tesztek futtatása, és az új tesztelések integrálása a jövőben.


Six library támogatás Ha szeretnénk Python 3-ra upgrade-elni, de szükségünk van még egy ideig a Python 2-re is, használjuk a six library-t. A six library lehetővé teszi, hogy ugyanazt a kódot használjuk Python 2 és Python 3 alatt. A PyCharm kódkiegészítést és insightot is biztosít a six részére.


Okos navigáció: A kereső segítségével megtalálhatunk bármilyen osztályt, fájlt, szimbólumot, de akár rákereshetünk IDE akciókra vagy bizonyos funkciókra is. Elég egy kattintás ahhoz, hogy váltsunk a deklarációk, a metódusok, a tesztek és az implementációk között.


Gyors és biztonságos refactoring: A kód újragyártása biztonságosan végezhető el a Rename és Delete, az Extract Method, az Introduce Variable, az Inline Variable, a Mathed és a többi refactoring eszköz használatával. Nyelv és keretrendszer specifikus refactoringos segítenek a projekten átívelő változtatások alkalmazásában.

Beépített fejlesztői eszközök: A PyCharm hatalmas eszköztárában minden megtalálható, ami a munkához kellhet: Integrált hibakereső és tesztelő, Python profilírozó, beépített terminál, a főbb VCS-ek és adatbázisok támogatása, távelérési funkciók, ssh terminál, stb.

Hibakeresés, tesztelés és profilírozás: A PyCharm nagyteljesítményű hibakeresővel rendelkezik a Python és a JavaScript részére, melyet egy grafikus felhasználói felület is támogat. Készítsünk és futtassunk teszteket a kódolási asszisztens és a GUI alapi tesztelő használatával. A Python Pofiler integráció miatt teljes kontrollt gyakorolhatunk a kód felett.

VCS, bevezetés és távoli alkalmazás: Időt takaríthatunk meg a Git, az SVN, a Mercurial és a többi verziókontroll rendszer részére fenntartott egyesített felhasználói felület segítségével. Az alkalmazások futtatását és tesztelését elvégezhetjük a távoli gépeken is. Az automatikus alkalmazás könnyedén konfigurálható, az infrastruktúra pedig a Vagrant és a Docker segítségével menedzselhető.

Adatbázis eszközök: Közvetlenül a PyCharmból is hozzáférhetünk az Oracle, az SQL server, a PostgreQL, a MySQL és más adatbázisokhoz. Nyugodtan rábízhatjuk magunkat a PyCharmra az SQL kód szerkesztése, a lekérések futtatása és az adatok közötti böngészés során.


Webfejlesztés: A Python mellett a PyCharm első osztályú támogatást kínál különböző Python webfejlesztési keretrendszerhez, a JavaScripthz, a CoffeeScripthez, a TypeScripthez, a HTML-hez/CSS-hez, az AngularJS-hez, a Node.js-hez, stb.

Python webes keretrendszerek: A PyCharm nagyszerű keretrendszer specifikus támogatást kínál a modern keretrendszerekhez, így a Django-hoz, a Flaskhez,a Google App Engine-hez, a Pyramidhoz, a web2py-hoz, hogy csak néhányat említsünk meg a teljesség igénye nélkül.

JavaScript és HTML: A PyCharm első osztályú támogatást kínál a JavaScripthez, a CoffeeScripthez, a TypeScripthez,a HTML-hez, a CSS-hez, és természetesen ezen nyelvek útódaihoz is. A PyCharmhoz mellékelt JavaScript hibakereső integrált a Django szerverkonfigurációval.

Élő szerkesztés: A Live Editing Preview lehetővé teszi, hogy a kódon eszközölt változtatások azonnal megjelenjenek a böngésző ablakában. A PyCharm automatikusan elmenti a változtatásokat, a böngésző pedig azonnal reagál ezekre, és frissíti az ablakban megjelenő tartalmakat.

Tudományos eszközök: A PyCharmba integrálásra került az IPython Notebook és egy interaktív Python konzol, ezek mellett támogatott az Anaconda, és több különböző tudományos csomag, így a Matplotlib és a NumPy is.

IPython Notebook integráció: A PyCharmba integrálásra került az IPython Notebook, így egy olyan kombinált megoldást kapunk, ami egyesíti az IPython Notebook által kínált előnyöket a PyCharm olyan fejlett funkcióival, mint az automatikus kódkiegészítés, a navigáció, a hibakeresés, stb.

Interactive Python konzol: A PyCharmon belül futtathatunk egy REPL Python konzolt, ami számos előnnyel jár az alapértelmezetthez képest, mint például menet közbeni szintaxis ellenőrzést és kódkiegészítést.

Tudományos adatstruktúra vermek támogatása: A PyCharm speciális támogatást kínál a tudományos librarykhez. Többek közt támogatást kínál az Anaconda-hoz, a Numpy-hoz, a Matplotlibhez.

Személyre szabhatóság: A PyCharmot ugyanazzal a licenckulccsal használhatjuk Windows, Mac OS és Linux rendszerek alatt. Személyre szabható munkaterületek, billentyűzetkombinációk és VIM emuláció segíti a munkát.

Keresztplatform IDE A PyCharmmal dolgozhatunk Windows, Mac OS és Linux rendszereken egyaránt. A PyCharmot feltelepíthetjük az összes gépünkre, függetlenül az operációs rendszertől, így mindenhol ugyanabban a környezetben, ugyanazokkal a funkciókkal dolgozhatunk.

JetBrains PyCharm

PyCharm logo

A PyCharm IDE teljes eszköztárát kínálja a produktív fejlesztésnek a Pythonnal dolgozó programozók részére. Emellett a fejlesztői környezet magas szintű webes eszközökkel is rendelkezik a Django keretrendszerben.