Mivel a mai világban már lehetetlen e nélkül meglenni, oldalunk kizárólag statisztikai célokból harmadik féltől származó COOKIE-kat használ.
Ezekkel nem fogunk visszaélni.
ELFOGADOM

Az IntelliJ IDEA, a PHPStorm és a ReSharper magyarországi otthona!

DataGrip

Datagrip_logo logo

Ismerkedj meg a DataGrippel, a JetBrains új Adatbázis IDE-ével, és nem fogod érteni, hogy hogy voltál képes mindeddig enélkül élni! Egy valódi svájci bicska adatbázisokhoz és az SQL-hez - de ha ezt mondjuk, még a közelében sem járunk a szoftver valódi tudásának.

ÁTTEKINTÉS

Legyél adatbázisokkal foglalkozó rendszermérnök, egyszeri rendszergazda vagy webfejlesztő - jó hasznát fogod venni a DataGrip-nek. Egyszerű és átlátható a kezelőfelülete, könnyen testraszabható és számtalan funkciójával bizonyosan el fog varázsolni.

ELŐNYÖK

  • Intelligens lekérdezésépítő felület.
  • Séma alapú navigáció.
  • Kódmagyarázó - ami extra információkkal lát el a lekérdezéseiddel kapcsolatban.
  • Okos kódkiegészítő rendszer.
  • Valós idejű analízis és lekérdezés javítás.
  • SQL refaktorálás.

FUNKCIÓK

Adatbázis objektumok A DataGrip áttekinti az adatbázis összes objektumát, és sémák szerint elrendezett mappákban jeleníti meg őket. Ezen felül felhasználói felületet biztosít táblázatok, oszlopok, indexek és korlátozások létrehozásához és szerkesztéséhez.

Navigáció A gyors navigáció használatával bármilyen objektumot megtalálhatunk, legyen az csak éppen akkor létrehozva a kódban vagy már korábban kiolvasva az adatbázisból. Az objektumokat megtalálhatjuk a nevük alapján is a szimbólum műveletek segítségével.

Táblázatszerkesztő Egy nagy teljesítményű szerkesztő áll a fejlesztők rendelkezésére az adatsorok létrehozásához, eltávolításához, szerkesztéséhez és klónozásához. Az adatok közötti navigálását segítik az idegen kulcsok, a szöveges keresővel pedig bármit megtalálhatunk a megjelenített adatok közül a táblázatszerkesztőben.

Kódkiegészítés A kód gyorsabb megírását segíti a DataGrip tartalom érzékeny és séma figyelő kódkiegészítő szolgáltatása. A kiegészítés figyelembe veszi a táblázatok struktúráját, az idegen kulcsokat és az adatbázisban található objektumokat.

Kódgenerálás Felejtsük el a kód manuális bepötyögését: A DataGrip elvégzi helyettünk a munkát. Legenerálja a kódot az olyan változó objektumokhoz, mint a táblázatok vagy az oszlopok.


Kezelések átnevezése és megtalálása A DataGrip hiánytalanul képes feloldani az SQL fájlokban található referenciákat. Amikor átnevezünk egy az SQL-ből származó adatbázis objektumot, az az adatbázisban is átnevezésre kerül. Pontos tudást szerezhetünk arról, hogy hol kerültek eltárolsra.

Kódanalízis és gyorsfixek A DataGrip képes menet közben felkutatni az esetleges bugokat az SQL kódban, és javaslatokat adni a kijavításukra. Azonnal értesít minket a megoldatlan objektumokról, a kulcsszavak azonosítóként való használatáról, és mindig biztosít egy lehetséges megoldást a felmerült problémára.

Okos szövegszerkesztő Mint bármelyik más IntelliJ platformra épülő IDE, a DataGrip is tartalmaz szövegszerkesztőt, amivel még produktívabban dolgozhatunk. A kód blokkokat átalakíthatjuk és mozgathatjuk, kijelöléseket alkalmazhatunk, a formázást pedig meghatározott stílusok szerint végezhetjük el.

Személyre szabható megjelenés A DataGrip felhasználói felületéhez világos, sötét és ?feel? témák közül választhatunk. Mind a három téma személyre szabható, így az ízlésünknek megfelelő munkakörnyezetet alakíthatunk ki. Ugyanez igaz az előre konfigurált billentyűzetkombinációkra is.



Lekérés konzol Meghatározhatjuk a konzol viselkedését a lekérések futtatásához: Válasszuk ki, hogy mit szeretnénk végrehajtani ? a kisebb utasítást vagy a legnagyobbat.

Helyi történet Minden egyes konzol támogatja a sémák közötti váltást, és helyben tárolja az összes aktivitást, illetve megvéd minket attól, hogy elveszítsük a korábban elvégzett munkát.

Diff néző A beépített diff nézővel összehasonlíthatunk két pillanatképet a helyi történetben vagy két lekérési eredményt. A DataGrip kiemeli a különbségeket, és segít az összehasonlítások finomításában a tolerancia paraméterezésén keresztül.

CSV-k importálása Külön felhasználói felület áll a rendelkezésünkre a CSV és a TSV fájlok adatbázisokba történő importálására. Kijelölhetjük azt, hogy az importálásra szánt fájl oszlopai hova kerüljenek az adatbázison belül.



Exportálás szövegként A táblázatokat vagy az eredményeket számos különböző formátumban exportálhatjuk, mint például CSV, JSON, XML és HTML, sőt akár saját formátumot is létrehozhatunk.

Exportálás lekérésként A táblázatokat és az eredményeket kötegelt UPDATE vagy INSERT parancsként is elmenthetjük, ami különösen hasznos lehet az adatok módosítása esetén.

Felhasználói paraméterek A DataGrip támogatja a paraméterezett SQL lekéréseket is. Használjunk saját paramétermintákat hagyományos kifejezések használatával, és válasszuk ki azt az SQL dialektust, amire a mintát alkalmazni szeretnénk.

Végrehajtási terv A parancsokhoz járó végrehajtási terv vizuálisan jeleníti meg az adatbázis által végrehajtott műveleteket, és segít a lekérések optimalizálásában.

Grafikonok A táblázatok és kapcsolataikat megtekinthetjük egy informatív grafikonon. Az adatbázis objektumok módosítása a grafikonokon keresztül is lehetséges.

Továbbiakat a termékről ide kattintva olvashat.

DataGrip

Datagrip_logo logo

Ismerkedj meg a DataGrippel, a JetBrains új Adatbázis IDE-ével, és nem fogod érteni, hogy hogy voltál képes mindeddig enélkül élni! Egy valódi svájci bicska adatbázisokhoz és az SQL-hez - de ha ezt mondjuk, még a közelében sem járunk a szoftver valódi tudásának.